L'advocat Gonzalo Boye ha denunciat la persecució que està patint després que aquesta setmana s'hagi anunciat que està imputat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic. "Se m'està tractant com un enemic, com fan amb els catalans", va denunciar ahir en una entrevista al FAQs de TV3.

L'advocat de la defensa dels president a l'exili, Carles Puigdemont, va assenyalar les pràctiques de l'Audiència Nacional i l'ús dels recursos públics per "perseguir enemics". "No em quedaré de braços plegats davant aquesta situació que està al marge del que és un estat democràtic", va assegurar.

Intent de desestabilitzar el dret de defensa dels exiliats

Boye considera que aquesta és una maniobra més per "desestabilitzar el dret de defensa dels exiliats". I assegura que no és casualitat que en l'últim any i mig li hagin passat "tantes coses negatives provinents del mateix òrgan judicial". 

Tot i aquests intents, però, l'advocat es mostra ferm: "No faré cap pas enrere perquè sé que estic al costat correcte de la història". D'aquesta manera, Gonzalo Boye va reiterar la seva intenció de continuar treballant i defensant els seus defensats com ha fet "fins ara".

Van incriminar-lo "falsament"

L'Audiència Nacional va procesar aquest divendres l'advocat del president Carles Puigdemont i l'intenta involucrar en un cas de narcotràfic. La jutge María Tardón, exregidora del PP a Madrid, considera que l'advocat va cometre un presumpte delicte de blanqueig de capitals, procedents d'una organització criminal dedicada al narcotràfic i liderada per José Ramón Prado Burgaño, conegut per Sito Miñanco, de qui Boye era lletrat.

Boye ha negat en diverses ocasions tenir cap mena de relació amb aquest cas, i ha indicat que un dels advocats que han estat processats, Manuel Puente Saavedra, va incriminar-lo "falsament" en una declaració que va permetre a aquest sortir en llibertat el 2019. En l'entrevista al FAQs, Boye també va assenyalar el fiscal Ignacio de Lucas, de qui diu que "amb el seu concurs es va posar en llibertat el presumpte assassí a canvi d'involucrar-me en aquesta causa"