L'Associació Europea de Juristes per la Democràcia i els Drets Humans del Món (ELDH) ha fet pública avui una carta de solidaritat amb l'advocat Gonzalo Boye arran del seu processament, que consideren injust i inspirat per raons polítiques. Boye, que s'encarrega de la defensa de Carles Puigdemont, Laura Borràs i Quim Torra, està sent investigat per l'Audiència per un suposat delicte de blanqueig de capitals procedent del narcotràfic. 

A través d'una carta, signada pel secretari general, Thomas Schmidt, i dirigida a qui pugui interessar, aquesta associació present a 21 països expressa el seu ple suport a la declaració de solidaritat amb Boye davant del que descriu com un "processament injust i d'inspiració política". L'escrit denuncia que aquest processament viola els principis bàsics de les Nacions Unides sobre el paper dels advocats.

 

La setmana passada es va fer públic un manifest signat per advocats belgues, anglesos, escocesos i alemanys que denunciaven que Boye és víctima d'una persecució política arran de la seva defensa dels polítics independentistes i on reclamaven un sistema judicial equitatiu o independent de qualsevol pressió política.

Acusacions falses

Boye, que ha atribuït el seu processament a un muntatge policial contra ell, ha presentat a l'Audiència un escrit amb noves proves que demostren la falsedat de les declaracions dels processats que l'impliquen en el suposat blanqueig. Bona part de les proves estan contingudes en el cas, però els investigadors o les havien obviat o bé no havien transcrit la part de les declaracions que desmenteixen les acusacions contra ell.

En aquest cas, en mans de la jutgessa María Tardón, s'ha processat 45 persones més, entre elles el narcotraficant gallec José Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco. Alguns dels processats van ser posats en llibertat després de fer les declaracions que impliquen l'advocat de Puigdemont.

Boye no només nega que hagi participat en cap operació de blanqueig de capital, sinó que també nega que aquesta operació de la qual se l'acusa hagi existit.

 

A la imatge principal, Gonzalo Boye al Tribunal Suprem durant la vista pel cas de la inhabilitació de Quim Torra.