L'advocat d'alguns dels consellers a l'exili, Gonzalo Boye, ha assegurat que després de la demanda civil presentada a Bèlgica el jutge del Tribunal Suprem que porta la causa contra el Govern de Catalunya, Pablo Llarena, hauria d'abandonar el cas. Boye ha demanat a Llarena que s'aparti del cas i ha advertit que si no ho fa el mateix jutge, ho faran els seus companys. L'advocat també ha recalcat que s'ha presentat la demanda civil a Bèlgica perquè a Espanya seria complicat que prosperés, ja que és aforat al Tribunal Suprem.

Boye ho ha dit perquè ara mateix Llarena forma part d'una altra causa amb els consellers i el president Puigdemont, i que per tant ja no pot ser imparcial en la seva causa contra el Govern legítim. A més a més, també ha assegurat que Llarena "ha deixat clar el que porta a dins" en relació a l'expressió de les seves opinions personals, cosa que no haurien de fer el jutges, segons l'advocat.

Per altra part, Boye també ha assegurat que tot i que Llarena s'acabi apartant del cas no voldria dir que la causa contra el Govern caigués, simplement passaria a ser portada per un altre jutge. Per últim l'advocat d'alguns dels consellers a l'exili, ha recordat que "com a jutge del Suprem, plantejar un cas civil en rebel·lia no seria el més encoratjador", en relació a la seva citació judicial a Bèlgica el pròxim 4 de setembre, on hi pot enviar els seus advocats.