L'advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha parlat sobre la sentència que fa repetir el judici als síndics de l'1-O, i assegura que "em sembla molt estranya, no es correspon amb el dret". En una entrevista aquest dimecres a Els Matins de TV3, Boye ha explicat que en aquesta nova sentència s'ha analitzat el jutge de valoració que en el seu moment va fer el jutjat de penal, tot i que ha indicat que s'ha fet en uns termes que li han cridat l'atenció perquè no ho ha vist mai en cap altra mena de sentència. "Però bé, són catalans, llavors, per aquí pot venir la resposta". En ser preguntat per aquesta afirmació, Boye ha estat contundent "ja s'ha vist que hi ha un dret per als ciutadans espanyols i un altre per als catalans". Sobre la resolució de la fiscalia, ha indicat que es pot presentar un recurs de cassació i si, finalment, es confirma que s'ha de repetir el judici "s'ha de tenir present que no s'ha comès un delicte". 

Retorn d'Anna Gabriel a Espanya

Boye també ha parlat sobre la tornada d'Anna Gabriel a Espanya. Aquest dimarts l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel va tornar a l'estat espanyol després de més de quatre anys exiliada a Suïssa. Segons va anunciar el Tribunal Suprem, Gabriel es va presentar voluntàriament per a comparèixer amb l'objectiu de posar-se a disposició de l'alt tribunal i poder regularitzar així la seva situació processal. Després de la seva compareixença, el magistrat instructor, Pablo Llarena, ha decidit citar-la per ser interrogada el 14 de setembre i amb participació de la resta de les parts personades en el procés. Ha quedat en llibertat provisional, i, per tant, ha tornat a Suïssa.

L'advocat de Puigdemont ha assegurat que Gabriel sempre ha pogut tornar a Espanya sense problema perquè ella no té una euroordre de detenció, sinó que només està acusada d'un presumpte delicte de desobediència, que no té pena de presó, i aleshores podria haver tornat en qualsevol moment des que va marxar a Suïssa. "Tant ella com Marta Rovira tenen llibertat de moviments". Ha recordat que els únics que tenen una ordre internacional de detenció són Carles Puigdemont, Toni Comin, Clara Ponsatí i Lluís Puig, als quals "Espanya no està respectant la immunitat que tenen com a eurodiputats". 

Sentència del TJUE per Lluís Puig

També ha parlat de la decisió de l'advocat general del TJUE, Jean Richard de la Tour, sobre les qüestions prejudicials que el jutge Pablo Llarena va presentar arran de la decisió de la justícia belga de denegar l'extradició del conseller Lluís Puig. L'advocat general assegura que el jutge instructor pot tornar a presentar l'euroordre a Bèlgica contra Puig si es demostra que l'anterior es va denegar contravenint el dret de la Unió. Boye ha defensat que s'haurà de veure la postura que manté el Tribunal de Justícia, ja que el TJUE té una jurisprudència i no s'està buscant un altre. En aquest sentit, ha assegurat que "podríem tenir una quarta euroordre, però com hem fet amb les tres anteriors, hi plantaríem cara".