La cada cop més clara evidència que no es van gastar diner públic en la celebració del referèndum d’autodeterminació, reconeguda avui mateix pel ministre espanyol d’Hisenda, Cristóbal Montoro, buida de contingut el processament per malversació dels principals implicats en la causa general contra l’1-O.

Així ho veu l’advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, que malgrat que Montoro hagi assegurat que “la malversació no requereix només un desviament de fons: és també obrir un recinte públic per a un acte polític il·legal, per exemple", ha demanat que s’informi als jutges europeus de la confessió del ministre.

Mitjançant uns quants tuits, Boye ha assenyalat que si Montoro assegura que no hi va haver “despesa de diner públic”, “no es dona cap dels dos delictes en l'àmbit de la legislació alemanya”, és a dir, els de rebel·lió i malversació.

“Tema aclarit”, afegeix Boye, per insistir que ara caldria fer “una reunió a L'Haia per informar les autoritats alemanyes, belgues o escoceses del que ha declarat Montoro”.