Després que el Parlament Europeu hagi reconegut la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras perquè estrenin la seva condició d'eurodiputats dilluns 13 de gener, l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, reclama al Tribunal Suprem la nul·litat del judici de l'1-O. I diu que el poder judicial espanyol té dues opcions: retirar-ho o anar a Europa.

Boye diu que amb qualsevol opció triada, el desenllaç sempre serà el mateix: "Tots els camins són diversos, però tots condueixen al mateix destí, la nul·litat d'un judici i una sentència que s'han gestat en la vulneració de drets fonamentals". I afegeix: "Ho pot assumir i reconèixer el mateix Suprem o esperar, una vegada més, que ho faci Europa".

Boye va més enllà i també fa una crida al nou govern de Pedro Sánchez si així es proclama en el segon debat d'investidura d'aquest dimarts: "És evident que existeixen responsabilitats a depurar i un dels grans desafiaments de la propera legislatura és acabar amb aquesta mena d'abusos i la impunitat sobre la qual es  construeixen".

Boye també reivindica la internacionalització del conflicte a través dels "mecanismes legals previstos a l’ordenament jurídic de la UE”. Segons ell, sense això “res del que ha quedat demostrat i aconseguit hauria estat possible”.