L'advocat Gonzalo Boye s'ha mostrat convençut aquest divendres que la milionària indemnització a l'empresari Emiliano Revilla que li demana l'Audiència 32 anys després dels fets és un efecte directe de la "judicialització de la política" que s'està vivint a Espanya i que ve motivada pel fet de ser l'advocat del president a l'exili, Carles Puigdemont. 

"Podran assetjar-me però no tombar-me", ha assegurat en una entrevista al Tot es mou de TV3, on ha denunciat una "intencionalitat molt clara" per part d'un tribunal que ha estat creat "ad hoc". "Primer em condemnen per uns fets que no vaig cometre, i després soc l'únic que pago la responsabilitat civil que està prescrita fa molts anys", ha denunciat Boye.

I és que l’Audiència ha decidit reclamar-li una indemnització de 200 milions de pessetes -1,2 milions d’euros- pel cas del segrest de l’empresari Emiliano Revilla per part d’ETA l’any 1988. Boye ja ha anunciat que recorrerà la sentència i que farà el possible per aclarir qui està reclamant aquests diners i quina norma s'està aplicant.

Boye posa en dubte la validesa dels poders amb els que l'Audiència està reclamant, ja que Revilla mai va demanar la indemnització i, a més, el cas hauria prescrit fa anys. Tot i això, l'advocat no les té totes sobre com acabarà la causa: "Mai soc optimista quan juguem a Espanya".