L'advocat Gonzalo Boye ha descartat al 100% que el president a l'exili, Carles Puigdemont, sigui extradit a Espanya. Ho ha afirmat aquest dissabte en una entrevista al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3, on ha afirmat que "el resultat final ja el coneixem".

"Perquè la llei no només és clara sinó que també la seva interpretació en els Estats democràtics és previsible. Sabem que la resolució final serà entre un punt i un altre. El que no farà serà sortir-se per un altre costat. Això no passarà. Dins d'aquest marge nosaltres estem molt tranquils", ha explicat el lletrat.

Així doncs, Boye ha alertat al Tribunal Suprem que també hauria de descartar l'extradició de Puigdemont. "Haurien d'entendre que s'han equivocat de totes totes en aquesta persecució que porten mantenint quatre anys. Un ha d'estar molt equivocat per no encertar mai", ha comentat en referència a les resolucions d'Alemanya, Escòcia i Bèlgica.

Pel que fa a tota la polèmica amb les euroordres i el seu estat, l'advocat ha explicat que tot i que aquestes "apareixien en el sistema", "no es poden executar perquè el procediment en el qual es dicten és un procediment que està suspés per imperatiu legal producte de les prejudicials que va plantejar el mateix jutge Llarena".

"Si tot el tema aquest ha estat moure cubilets, ja els avanço que els hem pillat i que, evidentment, el TGUE també els ha pillat", ha dit, insinuant que hi ha hagut intencionalitat política per part de l'Estat perquè es produís la detenció.

De fet, sobre la mateixa detenció, Boye ha desmentit que hagués saltat cap avís i ha argumentat que quan "ells [el diari El Español] diuen que ha saltat l'avís, l'avió del president Puigdemont ni tan sols s'havia enlairat". "És una cosa que més d'hora que tard aconseguirem determinar. Evidentment, algú alerta la policia italiana que hi ha una persona que té una alerta en el sistema", ha alertat.

Puigdemont acusa Espanya

Puigdemont, que va participar ahir a l'Aplec Internacional organitzat per l'Associació per a la Difusió del Folklore, va afirmar que la seva detenció es tracta d'una "acció coordinada i inspirada per Espanya".

I és que, segons ell, "el govern espanyol tenia molt interès" en què aquesta s'efectués. En una roda de premsa juntament a Boye; el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, i el síndic (batlle) del municipi italià, Mario Conoci, Puigdemont va acusar Espanya de tenir "una obsessió" amb la seva persecució. "L'obsessió no és justícia. I amb obsessió no hi ha dret", va defensar. 

 

Imatge principal: Gonzalo Boye, l'advocat del president a l'exili, Carles Puigdemont / Foto: ACN