L'advocat Gonzalo Boye i l'eurodiputat de Junts per Catalunya Toni Comín han mostrat el convenciment que aconseguiran demostrar les "deficiències sistèmiques" en el sistema judicial per denegar una euroordre. Comín ha expressat que tornaran a "jugar el partit" davant el TJUE i en la mateixa línia s'ha expressat l'advocat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Comín ha assegurat que les condicions seran "més exigents" però que no els preocupa gaire "demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica i un risc de vulneració dels drets fonamentals". "No serà tan difícil demostrar això. Haurem de tornar a jugar el partit", ha afegit. En aquesta línia, ha afirmat que la darrera decisió de l'advocat general "no vol dir que no es pugui tornar a guanyar" i que han perdut "una batalla i no una guerra". Comín ha admès que estan sorpresos: "No perquè ens contradigui a nosaltres, sinó perquè es basa en la jurisprudència del tribunal de justícia però la utilitza d'una manera molt parcial". Ha raonat que l'advocat general "cita sentències del TJUE per a defensar les seves posicions, però les cita de manera esbiaixada o es deixa paràgrafs". 

Boye té les proves per convèncer el TJUE

L'advocat de Carles Puigdemont, per la seva banda, ha afirmat que els àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo per l'anomenada Operació Catalunya "demostren la fallada sistèmica generalitzada" del sistema de que parla l'advocat del Tribunal Superior de Justícia de la UE (TJUE). "Si això no és suficient deu estar molt a prop de ser-ho", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Així, ha afirmat que si hi hagués una quarta euroordre acreditarien aquesta fallada. Per a Boye, l'informe del TJUE és "poc tècnic i poc rigorós" i s'ha mostrat tranquil a l'espera del que decideixi el tribunal. Ha afirmat també que hi ha un "clar risc" de no tenir un judici just i ha descartat que es puguin reactivar les euroordres abans de la fi del procediment.

Pel que fa a l'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont va admetre aquest dijous que l'opinió de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre les euroordres no els "satisfà" ni és la que esperaven. En una piulada, Puigdemont va apuntar que veuen "clares contradiccions" en el posicionament del lletrat i la jurisprudència del tribunal. "Lluitarem per cada dret i cada opció. Fins al final", va avisar Puigdemont. A més, va assegurar que tenen "identificats tots els escenari possibles". "Per tant, sabem què hem de fer en cadascun d'ells. Des del més favorable al més desfavorable", va dir.