El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha admès que no els satisfan les conclusions que avui ha fet públiques l'advocat general del TJUE, en què fa costat als argument del jutge instructor Pablo Llarena en la disputa amb Bèlgica per la negativa a executar l'euroordre contra el conseller Lluís Puig. Puigdemont adverteix que en les conclusions de l'advocat general s'observen "clares contradiccions" amb la jurisprudència més recent del mateix TJUE i ha mostrat la confiança que el tribunal ho resoldra. En qualsevol cas, assegura que tenen previstos tots els escenaris possibles i que lluitaran "fins al final" i sense rendir-se ni renunciar. "Sabem què hem de fer en cadascun d'ells. Des del més favorable al més desfavorable", assegura.

L'advocat general ha conclòs en l'informe que ha fet públic avui en relació a les qüestions prejudicials de Llarena que la justícia belga no ha de pronunciar-se sobre si el Tribunal Suprem és o no competent per jutjar Puig, i que per esgrimir l'argument del risc de vulneració d'un dret fonamental, com ha fet en la seva negativa a executar l'euroordre, hauria de demostrar deficiències sistèmiques i generalitzades en el funcionament del sistema judicial espanyol.

En un fil de piulades, el president, tot i admetre que haurien volgut un informe més favorable de l'advocat general, assegura que les defenses dels exiliats tenien identificats tots els escenaris possibles i que sabran com respondre a cadascun d'ells, des del més favorable al més desfavorable.

Captura de Pantalla 2022 07 14 a les 12.48.46
Captura del tuit de Puigdemont

Ha subratllat que ara els polítics exiliats ja saben què han de fer i quines actituds han de prendre si arriba "el cas del pitjor de tots els escenaris possibles", en el qual no es troben en aquest moments. "Que ningú no en tingui dubte: avui més que mai ens conjurem amb el no surrender amb que hem lluitat tots aquests anys", ha reblat.

Captura de Pantalla 2022 07 14 a les 12.48.53
Captura del tuit de Puigdemont

De fet, el president admet que aquesta no era la resposta que esperaven i que no els satisfà, però adverteix que davant les contradiccions que detecten en el text de l'advocat general en relació a la jurisprudència del Tribunal de Luxemburg, estaran a l'aguait per conèixer la decisió final del TJUE.

Captura de Pantalla 2022 07 14 a les 12.38.00
Captura del tuit de Puigdemont

El president subratlla  que el TJUE resoldrà les contradiccions que detecten en les conclusions de l'advocat general i subratlla que en qualsevol cas s'haurà de recórrer un camí que ja coneixen "amb més experiència que abans".

Captura de Pantalla 2022 07 14 a les 12.48.37
Captura de Pantalla 2022 07 14 a les 12.48.37