L'advocat Gonzalo Boye ha denunciat aquest dissabte l'existència d'una "campanya d'assetjament" contra els advocats que defensen els polítics independentistes encausats pel referèndum de l'1-O. En un fil a Twitter, explica com l'estratègia consisteix en "presentació sistemàtica de denúncies i querelles falses" i "generació i difusió de bulos" a través dels mitjans de comunicació.

L'objectiu: "fer mal al prestigi i credibilitat personal i professional" d'aquests advocats. Boye fa un paral·lelisme amb el que va viure quan portava la defensa de l'esposa d'una de les víctimes de l'11-M: "El que està succeint és el mateix que van fer al judici per l'11-M, els mateixos professionals del bulo, en contra d'aquells advocats que els incomodàvem quan intentaven instal·lar l'anomenada "teoria de la conspiració" o els suposats "forats negres"".

Per l'advocat, és una "manera d'atacar a l'enemic que fuig dels arguments jurídics per centrar-se en els atacs personals" i alerta que això, més que debilitar-los a ells, "debilita la democràcia en afectar un dret fonamental com és el defensa i el dret a una informació veraç".