L'exdiputada Mireia Boya creu que l'actuació del jutge Tribunal Suprem Pablo Llarena en la cita judicial d'ahir va ser parcial. La cupaire ha considerat que el to burlesc del magistrat, que li va preguntar si preferia un canvi de delicte per rebel·lió", demostra que Llarena aposta per la "justícia a la carta".

Boya va intervenir ahir davant del Suprem des d'on va denunciar la judicialització de la política i la parcialitat del poder judicial en el cas 1-O. La cupaire, processada per desobediència i no per rebel·lió —com és el cas dels Jordis i els consellers del Govern—, va qüestionar el sistema judicial espanyol i fins i tot va arribar a dir que la sentència "ja està dictada". De fet, la cupaire ha exposat que Llarena no "li volia preguntar res" sobre el cas.

El dia després de la tensa vista de Boya davant de Llarena, i en declaracions a El Món a Rac1, ha exposat que Llarena "no es basa en fets objectius" i afirma que al final s'ha "acostumat" a la "fanfarroneria" que segons ella caracteritza a la justícia espanyola.

L'exdiputada cupera també ha detallat les aparences del jutge Llarena. "És molt atent", ha explicat Boya, que ha exposat que el magistrat escolta amb atenció les exposicions dels acusats. Boya ha dit que, malgrat fer atenció, és un home molt distant: "No és gaire expressiu. És molt fred", ha explicat.