"No són tripes. És l'1 d'octubre". Aquestes són les sis paraules amb les que l'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha criticat la proposta del portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, d'obrir diàlegs i bastir ponts amb el PSC i els comuns

La cupaire ha fet servir aquestes paraules per parafrasejar Tardà, que en el mateix text on demana establir contactes amb els socialistes, indica que "hi ha d'haver menys tripes i més cervell". El dirigent d'ERC considera que "han fet falta massa setmanes per superar arguments tan reduccionistes com el de "com més presos, millor". Aquest argument, segons Tardà, engendraria un procés de batasunització a Catalunya. També explica que durant aquestes setmanes ha estat necessari "tombar arguments bastant irresponsables" com el de "Puigdemont o eleccions". 

Totes aquestes reflexions les ha fet en un article publicat a El Periódico aquest diumenge on exactament exposava: "El republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha de reconstruir ponts d'enteniment amb el socialisme català, el PSC de Miquel Iceta"