El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha assegurat aquest dijous que la vaga general pel judici al procés està sent un fracàs entre els barcelonins, i que les mobilitzacions i protestes com el tall de les vies de tren a plaça Catalunya es produeixen perquè hi acudeix "gent de comarques". "De paralitzar la ciutat, res. Barcelona no es deixa, ni els barcelonins es deixaran", ha asseverat Bou en declaracions als mitjans, i ha dit que, si ell fos alcalde, es presentaria a les vies de plaça de Catalunya per desallotjar-les si calgués.

Així, considera que la vaga està sent un "fracàs total" ―creu que no és una vaga, sinó un boicot―, i ha dit que, si hi ha hagut talls a algunes carreteres, és perquè els Mossos d'Esquadra no reben les ordres necessàries per evitar-ho.

Ha remarcat que a Barcelona arriba gent de comarques ―encara que "aquesta vegada sense tractors, almenys, i faran un aquelarre d'aquests rars i cap a casa"―, i ha afirmat que els estudiants que participen en les mobilitzacions ho tenen com un hobby mentre se salten les classes.

Bou ha sostingut que el president del govern català, Quim Torra, és un dels màxims responsables de la situació actual, i que també ho és l'alcaldessa, Ada Colau, perquè com a mínim hauria d'haver defensat públicament que el millor per a la ciutat a les portes del Mobile World Congress (MWC) és mostrar-se tranquil·la i assossegada.