El regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona Josep Bou s'ha gravat tallant llaços grocs per penjar al Twitter l'acció. Aquest matí, ha sortit del consistori amb unes tisores a la mà i ha retirat la vintena de llaços a favor dels presos polítics catalans que guarnien les tanques que marquen la distància de seguretat amb les portes de l'Ajuntament.

L'acció ha coincidit amb la manifestació d'algunes desenes de persones a la plaça Sant Jaume a favor del president Quim Torra, que era jutjat en paral·lel al Tribunal Suprem de Madrid. Davant d'això, alguns dels manifestants s'han dirigit al regidor popular i li han recriminat que retirés els llaços amb crits de "fora feixistes". Bou ha contestat a una de les dones que li retreia el fet amb la frase "la República, a casa seva" i ha recordat que ell "no falta al respecte". També ha demanat "educació i elegància" als independentistes que protestaven i ha conclòs que "no val la pena amb gent així" discutir-se.

Posteriorment, en un tuit escrit en castellà ha publicat el vídeo: "Netejant el mobiliari públic, si els volen col·locar, que ho facin a casa seva. Per la neutralitat de l'espai públic i perquè l'Ajuntament segueixi sent casa de tothom".