El candidat del PP a l'ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha carregat contra l'alcaldable per Badalona Xavier García Albiol després de decidir que no es presenta a les municipals sota les sigles del Partit Popular (PP). Albiol, després de la patacada del PP a les eleccions generals del passat 28 d'abril, va publicar un vídeo al seu perfil de Twitter on es recullen durant 3 minuts declaracions de ciutadans de Badalona que asseguren que votaran "Albiol, però no al PP". 

A Josep Bou no li ha agradat gens la decisió de l'exdiputat del PP al Parlament i ha recordat que ell, tot i que no està afiliat al PP, no comparteix l'estratègia d'Albiol d'"amagar les sigles". En la mateixa línia, el candidat per Barcelona ha apuntat que ell té un compromís personal amb el dirigent unionista Pablo Casado. 

Josep Bou ha admès que "la divisió ha afeblit el PP", després que en les darreres generals només obtingués un escó en tot Catalunya. "Vaig parlar amb Casado i li vaig dir que el PP no havia de canviar els seus valors", ha explicat Bou en una entrevista a Els Matins de TV3.

"Tenim una urgència en matèria de seguretat"

El candidat ha subratllat que un dels grans problemes que té Barcelona és en matèria de seguretat, és per això que proposa la creació de 1.500 places noves de Guàrdia Urbana. Aquest tema és una urgència per al candidat que ha explicat que una de les primeres coses que faria com a alcalde és "demanar immediatament ajuda al Ministeri de l'Interior per ampliar la plantilla".

Sobre l'habitatge, Bou ha fet referència a la vivenda pública: "És vital construir vivenda pública amb un lloguer social, que no passi mai de 300 euros. Cal tenir voluntat política per fer-ho i posar-se a treballar", ha matisat.

Finalment, el líder del PP a Barcelona ha confessat amb qui pactaria i amb qui no al consistori: "pactaria amb Collboni i Valls. No ho faria amb qualsevol partit que recolzi el procés", ha conclòs.