El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, veu en la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre cautelarment les delegacions del Govern a l’Argentina, Mèxic i Tunísia "un dels pitjors atacs del del 155". El conseller ha afirmat, també, que el Govern estudiarà jurídicament el cas i es defensarà

“Es tracta d’un atac contra la llibertat d’expressió i la llibertat d’acció d’un govern democràticament constituït”, ha criticat Bosch.

Davant d’aquesta suspensió, que Bosch considera “inacceptable”, el Govern presentà al·legacions i alerta que la decisió jurídica “prejutja intencions amb la creació de tres delegacions emparades pel marc competencial vigent i que gairebé no han començat a treballar”, tenint en compte la seva recent aprovació.

El Govern va aprovar els decrets de creació de les delegacions a l’Argentina, Mèxic i Tunísia a finals de juny i va nomenar-ne els delegats a principis d’octubre: David Poudevida, Lleïr Daban i Ahmed Benallal respectivament. 

Amb aquestes noves delegacions, la Generalitat va ampliar fins a 15 el nombre de delegats i delegades del Govern a l’exterior, i les delegacions van passar a donar cobertura a un total de 39 països. En aquest sentit, el conseller Bosch insisteix que “la internacionalització de Catalunya és imprescindible en un món global” i que l'acció exterior catalana no és només "legítima", sinó també "necessària”.