El magistrat Joaquim Bosch ha parlat sobre el CatalanGate i ha assegurat que "si els espionatges no estaven justificats, les conseqüències serien gravíssimes". Aquest dissabte en el programa Preguntes Freqüents FAQS de TV3 Bosch ha manifestat que s'hauria de saber quina és la fonamentació d'aquest espionatge i saber de "veritat les persones espiades estaven intentant desobeir l'ordre constitucional o l'estabilitat de les nostres institucions que són els fonaments que té el funcionament dels serveis d'intel·ligència". A més, el magistrat ha considerat que per això seria necessari desclassificar els documents per analitzar si aquests fets estaven justificats i de no ser així la conseqüència seria gravíssima "perquè suposaria que s'ha espiat a persones sense complir els requisits que marca la llei i només per motius d'ideologia política".  

El jutge també ha parlat sobre el que se sap dels serveis d'intel·ligència espanyols i ha assegurat que tenen molt pocs controls i contrapesos. "M'agradaria saber més sobre com funciona el CNI, m'agradaria que hi hagués un major control judicial, i també que hi hagués uns experts independents que fessin una supervisió del que fa el CNI", ha assegurat el magistrat. Sobre l'anunci d'aquesta setmana de Pedro Sánchez d'augmentar el control judicial del CNI,  Bosch ha opinat que "és absolutament necessari". Detalla l'opacitat del CNI "tenen un poder enorme. Poden envair els drets fonamentals de les persones i implica que han de tenir controls i contrapesos, i aquí no tenim absolutament res d'això". 

Amenaça per a l'Estat

Les informacions i reaccions respecte al CalanGate no s'aturen. La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha justificat l’espionatge del CatalanGate a líders independentistes. "Se’ls ha de dir que mentre siguin una amenaça per a l’Estat se’ls ha d’investigar". Segons Arrimadas, en les darreres setmanes "s’han donat explicacions" sobre Pegasus a "aquells a qui no se’ls havia de donar, els separatistes". "Jo el que els diria és que posarem més recursos al CNI per investigar-los millor", ha afirmat en una entrevista al diari El Mundo publicada aquest diumenge. Preguntada pels diversos escàndols d’espionatge que han sortit a l’estat espanyol en les darreres setmanes, la líder de Cs ha reconegut que hi ha hagut molts líders internacionals que també han estat espiats, però ha criticat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la seva gestió: "ningú no havia estat tant kamikaze com per donar-li tanta publicitat i menys encara per fer-se perdonar per antisistemes i separatistes". En la mateixa entrevista ha assenyalat que la "fi del 'sanchisme' és a prop" i ha situat al seu partit com a "imprescindible" per a "reconstruir Espanya".