La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha justificat l’espionatge del CatalanGate a líders independentistes. “Se’ls ha de dir que mentre siguin una amenaça per a l’Estat se’ls ha d’investigar”. Segons ella, en les darreres setmanes “s’han donat explicacions” sobre Pegasus a “aquells a qui no se’ls havia de donar, els separatistes”. “Jo el que els diria és que posarem més recursos al CNI per investigar-los millor”, ha afirmat en una entrevista al diari El Mundo publicada aquest diumenge. Preguntada pels diversos escàndols d’espionatge que han sortit a l’estat espanyol en les darreres setmanes, la líder de Cs ha reconegut que hi ha hagut molts líders internacionals que també han estat espiats, però ha criticat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la seva gestió: “ningú no havia estat tan kamikaza com per donar-li tanta publicitat i menys encara per fer-se perdonar per antisistemes i separatistes”.

En la mateixa línia s’ha referit a la ministra de Defensa, Margarita Robles, a qui ha criticat per tot l’escàndol relacionat amb Pegasus i per no haver defensat qui va ser fins fa pocs dies la directora del CNI, Paz Esteban. “Robles ha suposat una decepció perquè era el més potable de l’executiu i amb el cas del CNI ha passat a ser una ministra més de Sánchez; tots els seus ministres acaben actuant contra l’Estat i a favor de Sánchez, ha afegit. Davant d’aquest escenari, Arrimadas també pronostica que “el sanchisme” s’acaba i que el seu partit serà “imprescindible per reconstruir Espanya” després de la legislatura. També creu que el president del govern espanyol convocarà eleccions generals “quan li convingui”.

Preguntada pel fet que el PSC estigui dins de l’acord sobre el català a l’escola catalana per tal d’esquivar la sentència del 25% de castellà a les aules, Arrimadas recorda que ha demanat al PP “presentar junts un recurs d’inconstitucionalitat”. “Aquesta unitat que hem liderat a Catalunya l’hem de tenir també al Congrés dels Diputats; el PSC és una màquina de destrucció del constitucionalisme a Catalunya i així és com se’ls ha de tractar com un corc per l’Estat a Catalunya”.

Les nacions i la Constitució

Per altra banda, en aquesta entrevista Arrimadas ha estat preguntada també sobre la proposta de Ciutadans de canviar l’article 2 de la Constitució, que fa referència a les nacions i les regions. “No creiem en territoris de primera i segona i sabem que aquest article s’ha utilitzat pel nacionalisme per exigir privilegis; volem una nació de ciutadans lliures i iguals, en la qual no hi hagi aquella distinció, sinó que hi hagi comunitats autònomes amb la mateixa igualtat i que els nacionalismes deixin de tenir una excusa en la Constitució per demanar privilegis”. “Nosaltres som l’únic partit que creu en una Espanya d’autonomies”, afegeix Arrimadas.