El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha denunciat davant el Comitè de les Regions la vulneració de drets humans a Catalunya.

Bosch ha participat aquest dimecres a la taula rodona 'European Regions in the 2030 Agenda', en el marc de la European Week of Regions and Cities, celebrada a Brussel·les, on diferents territoris com Llombardia, Flandes o el País Basc han compartit bones pràctiques per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible europeus.

“Tenim greus problemes de solvència democràtica i respecte cap als drets humans a Europa”, ha afirmat el conseller. En referència al cas de Catalunya, ha recordat que “hi ha gent a la presó per organitzar una votació, això sembla increïble però està passant, en ple segle XXI a l’Europa occidental”.

Durant la seva intervenció, Bosch ha presentat el Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 com “una mostra del compromís de Catalunya amb la comunitat internacional i amb les generacions presents i futures del nostre país”.

Bosch també ha destacat que l'informe dels observadors internacionals detecti "serioses irregularitats" en el judici del procés. "No podem fer altra cosa que agrair aquesta informació per part de l'organització que millor representa el combat pels drets humans al món", ha dit Bosch, en referència a la Federació Internacional de Drets Humans, una de les dues entitats que van impulsar la missió d'observació. 

Bosch també s'ha reunit amb el president del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, amb qui ha intercanviat opinions sobre la situació política de Catalunya i el seu paper en el context europeu. També hi ha assistit la consellera d'Agricultura a l'exili, Meritxell Serret.