El Ministeri d'Exteriors, liderat per Josep Borrell, ha deixat clar aquest dilluns que prendrà mesures perquè se cessi qualsevol cònsol honorari que mostri el seu suport al procés independentista català.

En una resposta per escrit al diputat del PDeCAT Jordi Xuclà, asseguren que "en aquells casos en els quals un cònsol honorari d'algun país actuï en suport del separatisme, el Govern espanyol traslladarà a l'ambaixada corresponent el desgrat per tal actitud".

Això, prossegueix, "es traduirà en una pèrdua de confiança com a interlocutor en la persona en qüestió" per a l'acompliment de les seves funcions oficials.

En el mateix text, el Govern aclareix que les mesures preses en contra de cònsols honoraris a Barcelona, com va ser el cas de Fernando Turró, cessat pel Govern grec al novembre, no ha estat perquè hagin donat suport "a Catalunya" sinó al "separatisme"-

"El Govern considera que el suport a Catalunya no pot ni ha de ser entès com un suport a les tesis secesionistes", respon l'Executiu, després que Xuclà preguntés si el Govern preveu "aplicar més represàlies diplomàtiques a països que mostrin el seu suport a Catalunya".