La suspensió de sou dels diputats presos és una “vulneració més” dels seus drets. Així ho ha denunciat aquest dimecres la portaveu de JxCat, Laura Borràs, que s’ha reunit amb Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real abans de la trobada de demà amb el rei Felip VI en la ronda prèvia a la investidura. “Vivim en un Estat que és més garantista respecte dels ossos d’un dictador que dels drets dels seus diputats”, ha denunciat.

A la sortida del centre penitenciari, Borràs ha criticat la decisió de la Mesa del Congrés de no pagar-los el sou, i ha apuntat cap a Meritxell Batet, que segons ella ha “contravingut” l’informe dels lletrats. “Sort que Pedro Sánchez havia dit que era un gest de diàleg posar dos catalans al capdavant del Congrés i el Senat”, ha ironitzat.

“Nosaltres que sí que som els del diàleg anirem a veure el rei d’Espanya, a dialogar amb el Rei i recordar-li que tenim presos polítics”, ha assegurat la dirigent de JxCat, que no ha volgut avançar més contingut sobre la trobada amb el monarca. Sí que ha denunciat un cop més que el Suprem vetés que hi anés Jordi Sànchez.

Per altra banda, davant la no alteració de les majories del Congrés, Borràs ha descartat per ara la renúncia dels diputats presos al seu escó. “Demanar que renunciïn al seu escó, que és on els han col·locat els ciutadans, és una mesura absolutament dramàtica”, ha dit.

Sobre les converses per a la investidura, com han apuntat altres grups prèviament, la portaveu de Junts per Catalunya ha indicat que no han mantingut cap mena de conversa amb Pedro Sánchez.