Laura Borràs ha reaccionat aquesta nit a la desvinculació de Clara Ponsatí del Consell per la República. En aquest sentit, la presidenta del Parlament ha dit en una entrevista a TV3 que l'exiliada és una veu que parla molt clar i que lluny del que pot semblar, el que diu és voler "més Consell per la República". Així, segons Borràs, el que reclama l'eurodiputada és "menys tacticisme i partidisme i més 1 d'octubre i treballar per a la independència". 

Ahir, la consellera a l'exili va anunciar que s'havia desvinculat d'aquest òrgan a través d'un comunicat, en el que el critica per operar "supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics". Ponsatí va fer saber que ja fa temps que s'ha deslligat de l'organització: "No participo en les deliberacions del Consell ni estic implicada en cap de les decisions i tasques del seu govern des del 23 de desembre de 2020", fa més de vuit mesos.

Taula de diàleg: "al·lucinació col·lectiva"

Per altra banda, també s'ha referit a la taula de diàleg i als dubtes que han exhibit alguns membres de Junts per Catalunya sobre els acords que es puguin aconseguir en aquestes reunions. En aquesta línia, Borràs sosté que "la taula de diàleg és un "al·lucinació col·lectiva" o un "producte de màrqueting". Per això, ha deixat clar que és molt escèptica, tal com s'han mostrat alguns dels seus companys de partit.

En aquest sentit, però, ha recordat que Pedro Sánchez es va "aixecar de la taula" quan es va voler reconèixer el conflicte polític, i que, així i tot, "no es parla de l'escepticisme del president del govern espanyol". 

Paral·lelament, la màxima responsable de la cambra catalana també ha exigit que el president de l'executiu estatal, formi part d'aquesta taula de diàleg: "Si és veritat que Sánchez creu en el diàleg, ho hauria de demostrar assistint a la taula". Des d'ERC també han exigit la seva assistència, per exemple el president Aragonès ha deixat clar que no concep la reunió sense la presència del president. 

Diputades afganes: "Gest necessari"

Preguntada per la crisi de l'Afganistan, Laura Borràs ha recalcat que era un "gest necessari" impulsar una operació de rescat de les 50 diputades afganeses i les seves famílies després que els talibans hagin aconseguit el control del país.

De fet, la setmana passada, la presidenta del Parlament va enviar una carta a Ursula von der Leyen per traslladar-li aquesta preocupació per aquestes representants de l'Afganistan i reclamar-li que els caps d'Estat de la Unió Europea i dels Estats Units fessin "tot el que estigui al nostre abast per ajudar les nostres col·legues a sortir de l'Afganistan". La presidenta de la cambra catalana manifestava que "el seu pas com a servidores públiques tenia un risc que ara es fa evident de forma dramàtica i els demòcrates d'arreu del món no els podem girar l'esquena".