La consellera de Cultura, Laura Borràs, serà la número dos de Jordi Sànchez a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril i, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que intentarà que al Congrés dels Diputats es parli més de cultura.

L'encara titular de Cultura ha explicat que va acceptar aquest nou repte perquè considera que si el seu nom "podia permetre la unitat jo havia de predicar amb exemple i assumir el repte d'anar a Madrid".

De la mateixa manera s'ha referit a Carles Campuzano que, després de quedar fora de la llista de Junts per Catalunya, va assegurar que li hauria agradat "un procés més democràtic". Borràs ha exposat que no té cap problema a presentar-se a unes primàries i ha apuntat que tot i no haver fet unes primàries per confeccionar les llistes s'ha fet "un procés participatiu".

La consellera ha indicat a l'emissora que la seva formació anirà al Congrés a intentar desbloquejar la situació catalana i a bloquejar el feixisme i la ultradreta", i ha afegit que a Madrid hi van per "denunciar que fa més d'un any que vivim amb repressió".

"Espanya no està disposada a ser un Estat del segle XXI"

Laura Borràs no entén per què el dret a l'autodeterminació no és possible a Espanya. Per això ha considerat que "Espanya no està disposada a ser un Estat del segle XXI com podria ser el Canadà o Anglaterra". En la mateixa línia, la titular de Cultura ha subratllat que mai renunciarà a l'autodeterminació i que si l'Estat "no entén el nostre objectiu ja veurem quines altres mesures emprenem".

Sobre l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs i banderes estelades dels edificis públics que depenen de l'administració de la Generalitat, Borràs ha matisat que "mai ningú es creurà que els llaços són partidistes".