El diputat del PDeCAT al Congrés Carles Campuzano ha valorat el procés de confecció de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions del 28-A. "M'hauria agradat que el procés que hem viscut hagués estat més democràtic del que ha estat", ha dit. 

Ho ha argumentat explicant que ha trobat a faltar "més conversa dins el partit" o que hi hagués hagut "primàries per escollir els líders de les llistes" a les eleccions generals.

Campuzano, que ha quedat fora d'aquesta llista i que tampoc es veu, per ara, "entrant al Govern de la Generalitat", ha mostrat el seu convenciment que a Madrid no es pot anar a bloquejar la política espanyola "quan existeix la possibilitat de conformar una majoria que aturi les dretes".

En aquest sentit ha demanat que s'aturi una possible coalició entre el PP, Ciutadans i Vox i que duri l'entesa entre els partits que van propiciar la moció de censura a Mariano Rajoy. 

El diputat ha fet aquestes declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha destacat que "ha estat una etapa esplèndida" i que el seu servei a la política ha estat des de sempre "vocacional". 

Preguntat sobre si el PDeCAT és mort, Campuzano ha estat concís: "Estic convençut que ens farà molta falta un sobiranisme útil, tranquil i eficaç", ha conclòs.