La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha acusat aquest divendres el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, de "deslleial" per haver dit que no és necessari que el president del Govern, Quim Torra, estigui en una eventual taula de negociació amb el govern espanyol.

"Em sembla molt lleig, deslleial i poc procedent en termes de lleialtat institucional", ha afirmat en una entrevista a la revista Mirall, i ha reivindicat que Torra és el president de la Generalitat escollit pel Parlament i, per tant, és qui ha de representar la institució.

En una entrevista a Ràdio 4 dimecres, Aragonès va afirmar que, en cas que es constitueixi una taula de negociació entre governs, "no es descarta que hi vagi Torra, però tampoc no és necessari", perquè dependrà del rang del representant que enviï l'Executiu espanyol.

Borràs ha recriminat que el govern espanyol no valori Torra com un interlocutor vàlid, però ha assenyalat que "és més incomprensible quan ve d'algú que forma part del sistema de les institucions catalanes", en referència a Aragonès. "Cap català no hauria de desprestigiar la màxima institució. Qui tingui la temptació de fer-ho hauria de fer una reflexió de lleialtat a les institucions pròpies", ha afegit.

Aclariment

Més tard, als passadissos del Parlament, la líder de JxCat a Madrid ha volgut matisar les seves declaracions a la revista Mirall. Segons Borràs, la referència a la "deslleialtat institucional" no anava per Aragonès. De fet, ha explicat que entén que el dirigent d'ERC es referia a la necessitat que les futures i hipotètiques converses es produeixin en un "rang homologable" -és a dir, que si Moncloa no envia Sánchez sinó una vicepresidenta, no cal que hi sigui Torra- cosa que considera lògica.