Junts per Catalunya segueix les negociacions entre ERC i el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez des de la barrera. Amb tot, en tant que ostenta la presidència de la Generalitat, el partit de Torra i Puigdemont aspira a marcar d'alguna manera el pas de les converses. En aquest sentit, aquest migdia, la cap de files al Congrés, Laura Borràs, ha advertit que "perquè hi hagi una represa del diàleg" entre el Govern i l'Estat "és necessari un gest de president a president". 

L'argument que exposa JxCat és que el responsable de la "ruptura" de la negociació iniciada el desembre de 2018 entre totes dues institucions és Pedro Sánchez. "És ell qui s'aixeca de la taula", afirmen. I afegeixen que, com a contrast, el president Quim Torra ha insistit diverses vegades en restablir el contacte, però Sánchez "no despenja el telèfon". Davant d'aquesta constatació, Borràs entén que si ara s'acaba iniciant una nova etapa de diàleg, abans és imprescindible que hi hagi "un reconeixement de presidència a presidència". 

Amb tot, la líder de JxCat a Madrid ha volgut matisar les seves declaracions en una entrevista a la revista Mirall on, preguntada pel fet que el vicepresident Aragonès apuntés que no és necessària la presència de Torra en una taula de negociació, ella criticava la deslleialtat institucional. Segons Borràs, no ho deia per Aragonès. De fet, ha explicat que entén que el dirigent d'ERC es referia a la necessitat que les futures i hipotètiques converses es produeixin en un "rang homologable" -és a dir, que si Moncloa no envia Sánchez sinó una vicepresidenta, no cal que hi sigui Torra- cosa que considera lògica. 

Borràs ha avançat que en les properes hores mantindrà un contacte amb representants d'ERC perquè li expliquin de primera mà com va anar la reunió d'ahir amb el PSOE. I ha aprofitat per deixar clar que JxCat també vol veure's amb el president espanyol en funcions per traslladar-li les seves condicions.