La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha descartat aquest dimecres una abstenció a la investidura de Pedro Sánchez de la setmana que ve en la línia del que ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una carta oberta publicada a La Vanguardia.

"En aquests moments no es donen les circumstàncies per poder donar un vot positiu a Sánchez, ni tan sols abstenir-nos. Ni tan sols ens seiem a una taula per establir com ens plantegem la investidura. És molt difícil donar el nostre vot", ha defensat en una entrevista a Los desayunos de TVE. Borràs ha lamentat que la voluntat de Sánchez de dialogar sigui "més retòrica que real", i ha avisat que si es tornen a repetir eleccions espanyoles serà responsabilitat seva.

Borràs ha defensat que JxCat vol oferir un sí al diàleg, a la política i a trobar solucions polítiques, i ha assenyalat que és el PSOE qui no vol dialogar. "Qui no vol seure a parlar és qui rebutja el sí a la política", ha afegit.

La portaveu de JxCat al Congrés ha volgut diferenciar el pacte entre la seva formació i el PSC a la Diputació de Barcelona de la situació de governabilitat d'Espanya que, segons ha dit, és "radicalment diferent". En aquest context, ha argumentat que els pactes municipals tenen una pròpia lògica".