El debat de TV3 ha arrencat amb anuncis ja en el primer bloc. La candidata de Junts, Laura Borràs, ha anunciat que el doctor Josep Maria Argimon, actual secretari de Salut Pública de la Generalitat, serà el conseller de Salut en cas que aconsegueixi liderar el nou Govern.

Argimon va ser nomenat secretari de Salut Pública de la Generalitat el passat mes de juliol a proposta de l'aleshores president, Quim Torra. Quan Argimon va assumir aquesta responsabilitat feia més d'un mes i mig que l'havia abandonat Joan Guix i el càrrec es mantenia vacant. 

Borràs ha anunciat el nom en la primera intervenció que ha protagonitzat en el bloc dedicat a sanitat i la crisi de la Covid. "Necessitem un canvi en la gestió de la pandèmia i un lideratge en les polítiques de Salut", ha assegurat en referència a la conselleria que aquesta legislatura ha encapçalat la republicana Alba Vergés.

Illa: Olga Paner

Precisament, moments abans el socialista Salvador Illa havia recordat que dimecres ja havia anunciat qui ocuparia aquesta responsabilitat en el seu govern, la doctora Olga Paner, gerent de l'hospital del Mar.

Argimon s'ha convertit en un rostre conegut arran del protagonisme que ha assumit en la gestió de la pandèmia des del Govern. Nascut a Barcelona el 1958, és especialista en medicina preventiva i salut pública, diplomat en epidemiologia i estadística per la Universitat Pierre et Marie Curie de París, màster en atenció sanitària basada en l'evidència per la Universitat d'Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les.

 

A la imatge principal, el responsable de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon / Europa Press