No és el govern català qui amenaça els treballadors públics, sinó l’espanyol. Així ho ha assegurat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, durant la sessió de control al Govern aquest dimecres al Parlament. “No és el nostre govern qui amenaça empresaris o treballadors públics amb cartes”, ha assegurat Borràs en resposta a Ciutadans.

“Vostès estan per l’espectacle i l’aplaudiment, jo per donar seguretat jurídica”, ha replicat la consellera al diputat Carlos Carrizosa, que ha acusat el Govern de deixar desprotegits els funcionaris en la llei del referèndum. “És un procés polític on les responsabilitats són polítiques. El Govern no posarà en risc els treballadors públics”, ha insistit Borràs.

"Si està preocupat pels treballadors públics, deixi'ls treballar i no els faci servir com a arma política", ha retret la consellera de Governació, que ha reiterat que els treballadors públics només reben amenaces “del govern espanyol, del Partit Popular i de vostès”, en referència a Ciutadans. Segons Borràs, “estan instal·lats en el discurs de la por, i han trobat que aquesta és la millor manera” de tractar d’aturar el procés.

Reunió amb els sindicats

La consellera de Governació també ha assegurat que farà una roda de contactes amb tots els sindicats per a resoldre dubtes i tranquil·litzar-los al voltant de la qüestió del referèndum i els treballadors públics. Borràs ha explicat que s'ha reunit amb alguns sindicats i que ho farà amb altres. Ho considera "lògic" enfront de les "amenaces" que reben els treballadors públics per part de l'Estat espanyol. "Tinc l'obligació d'estar en contacte amb ells", ha dit.