L'aprovació els pressupostos no ha tingut massa bona rebuda a Junts per Catalunya. La presidenta de la formació, Laura Borràs, ha afirmat aquest matí en un acte a Sabadell que el president Aragonès "ha fallat als qui van votar per la independència" amb l'aprovació dels pressupostos. "Els pressupostos aprovats ahir fan un gir a allò que va votar la gent, al que va votar el poble de Catalunya, que va votar majoritàriament treballar per aconseguir la independència", ha afirmat Borràs, que ha titllat l'aprovació dels comptes com "un gir cap a l'autonomisme".

La presidenta de Junts també ha recalcat que des de la seva formació es van presentar "més de 800 esmenes" en el dia d'ahir i cap d'elles va ser aprovada. "Vam fer aquestes esmenes escoltant a la gent, vam parlar amb entitat socials, amb empreses, amb el teixit econòmic i cultural de Catalunya i no se'n va aprovar cap ni una", ha declarat Borràs. D'altra banda, la líder de Junts ha afirmat que ells "continuen treballant" per assolir la independència. "Des de Junts per Catalunya continuem treballant perquè tenim un projecte", ha recalcat. Borràs també ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no ha complert amb el que va dir que faria. "Aragonès va dir que se sotmetria a una qüestió de confiança i després se'n va desdir, també va dir que es mantindria fidel a un pacte que el va fer president i que es presentava com a candidat per culminar la independència", ha afirmat Borràs.

D'altra banda, preguntada per les declaracions del candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, que no ha descartat pactar amb l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, i el de Junts, Xavier Trias, si en rectifiquen el rumb, Borràs ha evitat aclarir si el seu partit contempla aquest possible pacte. "Estem concentrats ara a aconseguir tota la força i tot el suport per als candidats de JxCat", ha insistit Borràs, que ha garantit que a Junts seran "fidels" al seu programa.

Jordi Turull lamenta que "hi hagi un tripartit" després de l'aprovació dels pressupostos

En una entrevista publicada en aquest mitjà, el secretari general de Junts, Jordi Turull, s'ha queixat que "de facto hi hagi un tripartit", que assegura que "queda molt lluny" dels compromisos d'Aragonès al debat d'investidura. Just l'endemà que el Parlament aprovés els pressupostos per al 2023 amb el suport d'ERC, PSC i comuns, ha lamentat que se'ls rebutgés les seves propostes "troncals" en matèria de fiscalitat i energètica. "De facto, és un tripartit, que ja funcionava a Madrid, s'està aplicant aquí a Catalunya i, per tant, queda molt lluny dels compromisos del president de la Generalitat en el seu debat d'investidura", afirma Turull en l'entrevista.