Les negociacions entre el Partit Demòcrata i la Crida ja han començat, tal com ha pogut saber l'ACN. Els presidents del PDeCAT i la Crida, David Bonvehí i Jordi Sànchez, lideren les converses a la presó de Lledoners. Encara no s'ha tancat cap acord, de manera que continua la incertesa sobre com es presentarà l'espai postconvergent a les properes eleccions al Parlament. El PDeCAT va acordar al desembre "transitar" cap a JxCat amb una estructura "única", una fórmula que podria passar per una coalició del partit de Bonvehí amb la Crida, sota la marca de JxCat —que és propietat del PDeCAT.

Tot i això, veus de la formació de Sànchez reticents a presentar-se amb el PDeCAT sospesen l'opció de concórrer en solitari. La Crida celebrarà una assembla general al març on podria debatre una "proposta d'actuació política" que impulsa el seu president. A les converses no hi ha assistit, de moment, cap representant formal de Junts per Catalunya. Tot i que Sànchez en va ser diputat al Parlament i al Congrés, en aquestes reunions és la màxima autoritat de la Crida, segons les fonts consultades. Les trobades que encapçalen Bonvehí i Sànchez han arribat setmanes després que el Consell Nacional del PDeCAT del 14 de desembre aprovés —amb el 85% dels vots— "transitar" cap a JxCat.

Per la seva banda, la Crida prepara una "proposta d'actuació política", que podria debatre en l'assemblea general que preveu celebrar al març. El govern de la formació —l'executiva— va anunciar dimarts que després de la "precipitació dels esdeveniments polítics recents", la Crida posarà en consideració dels seus associats un plantejament nou.