El nou president del PDeCAT, David Bonvehí, ha demanat als militants del Partit Demòcrata que se sumin a la Crida Nacional per la República, el moviment impulsat per Carles Puigdemont. "Si ets del PDeCAT has de ser de la Crida", ha reclamat Bonvehí, que també ha agraït als consellers del seu partit empresonats —Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn— que formin part de la comissió per la transició cap a aquest moviment. 

Bonvehí, que ha obtingut només el 65,2% dels suports, també ha volgut aprofitar el seu primer discurs com a president de la formació per reconèixer errors. "Hem obtingut el 65% dels vots. Hi ha coses que no les hem fet bé. Hi ha eines que hem de canviar", ha reconegut Bonvehí, després que quan faltava una hora de la votació un grup de militants crítics hagi presentat una llista alternativa com a protesta per haver fet llistes tancades. Tot i això, ha demanat unitat a les bases del partit i un vot de confiança, així com unitat amb la resta de forces independentistes.

A més a més, el nou dirigent demòcrata ha repassat alguns dels episodis viscuts en la política catalana dels últims anys i ha assegurat que està orgullós d'haver portat el dret a l'autodeterminació "fins a les últimes conseqüències". En aquest sentit, s'ha mostrat satisfet d'haver aprovat les lleis de transitorietat, encara que ha reconegut que ell les hagués aprovat després del referèndum, i de la resta de decisions que es van prendre durant el convuls mes d'octubre. Igualment, ha dit que el satisfeia haver estat al costat del president Puigdemont, malgrat els diferents cops de timó que hi va haver aquells dies.