Un nou bomber de Girona ha estat citat a declarar i ja són quatre els investigats com a responsables d'un comboi que, l'endemà del referèndum de l'1-O, va passar davant la comandància de la Guàrdia Civil i des del qual presumptament es van proferir "insults, botifarres i expressions de menyspreu". L'últim a sumar-se a la causa és el cap del parc de Girona, que aquell dia exercia d'un dels dos subcaps de guàrdia de la Regió d'Emergències i que haurà de comparèixer davant del jutge el pròxim 21 de novembre.

La causa, iniciada poc després dels fets arran d'una investigació iniciada per la Guàrdia Civil, està oberta pels presumptes delictes de malversació de cabals públics i d'abandonament de destí com a funcionaris. Els fets s'emmarquen en una concentració de rebuig a les càrregues policials de l'1-O i, mentre el primer delicte s'apunta com a menor, el segon es relaciona amb la participació dels acusats en un comboi format per set camions i quinze efectius.

Per a la 373780, el "motiu de la sortida va ser l'escarni als agents de la Guàrdia Civil i la participació en un acte de manifestació pública aliè absolutament a l'acció d'un cos de bombers". Inicialment, els investigats eren el cap de la Regió d'Emergències de Girona, el de guàrdia i el de torn, que van ser citats al juny.

Els dos últims es van acollir al seu dret a no declarar i el primer, Antoni Rifà, va informar l'autoritat judicial que no ostentava aquest càrrec en la data de la denúncia, pel que, a l'espera de l'arxiu de la causa en contra seu, es va citar el subinspector Enric Cano. Cano va explicar que el dia dels fets no estava de guàrdia i, finalment, s'ha cridat a comparèixer com a investigat a qui aquell 2 d'octubre exercia com un dels dos subcaps de la Regió d'Emergències, que a la vegada és el cap de parc de Girona.

La investigació relata que els set camions de bombers van passar davant la comandància de la Guàrdia Civil amb efectius uniformats al seu interior que lluïen cartells favorables al referèndum declarat il·legal pel Tribunal Constitucional. Aquestes persones, segons aquesta versió, van proferir insults i expressions de menyspreu contra els agents, als quals van realitzar botifarres en el seu camí a la concentració que va tenir lloc a la plaça de l'ajuntament, on van ser rebuts entre aclamacions.

Segons les defenses dels bombers, inicialment la denúncia era també per incitació a l'odi, però en la causa oberta pel jutjat no figura cap investigació per aquest delicte.