Seguint les passes de la seva companya de govern Teresa Ribera, el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i la Memòria Democràtica, Félix Bolaños ha remarcat el compromís amb el gasoducte Midcat. Després de la pressió del canceller alemany, Olaf Scholz, per millorar la connexió ibèrica de gas amb la resta d'Europa, des de La Moncloa s'ha mantingut un fet posicionament: es vol apostar pel projecte Midcat, el qual s'havia quedat aturat. Segons informa Europa Press, Bolaños ha confirmat els auguris de Ribera, afirmant que el tram català del gasoducte es pot acabar en 8 o 9 mesos.

Bolaños ha explicat que pretén que hi hagi més interconnexió amb la resta d'Europa, fet que suposa una autonomia energètica més gran respecte a Rússia. Tanmateix, no estan només en les mans del govern espanyol, ja que hi ha una part del tram que podria abastir altres països com Alemanya que passa per territori francès. Respecte a aquesta situació, Ribera ja va avançar que cal un clar suport del govern francès al projecte Midcat. "No té sentit que nosaltres correm molt si allò s'ha de convertir en un carreró sense sortida en el costat francès", va remarcar la ministra. 

Per altra banda, el Govern ja ha donat llum verda a la proposta del projecte Midcat. El passat divendres, la consellera d'Acció Exterior, Victoria Alsina, va celebrar la proposta alemanya i va recordar que el Govern ja fa temps que l'exigeix: "Vam ser els primers a reclamar el rellançament del Midcat. En això coincideixo amb el canceller alemany, Olaf Scholz". 

Estalvi energètic, la batalla entre el PP i el PSOE 

A més, del projecte Midcat, Bolaños ha insistit a denunciar l'actitud del PP respecte a les mesures d'estalvi energètic impulsades pel govern espanyol. El ministre ha remarcat que pla d'estalvi energètic s'està aplicant "amb normalitat" i ha criticat la irresponsabilitat del PP en aquesta qüestió."Els comerciants, els centres comercials i els ciutadans estan tenint més responsabilitat que el principal partit de l'oposició, absolutament irresponsable i contrari a tot", ha incidit.

Per Bolaños, el pla d'estalvi està demostrant dues coses: que el PP "s'oposa a tot", contra el criteri de governs europeus i l'acord majoritari de totes les forces polítiques a Europa, i quan parla el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, "cal tenir una mica de paciència i esperar que parli la que mana", en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Una acusació sobre qui lidera realment als populars que el ministre ja havia fet abans