Encara falta un mes per a les eleccions del 12 de maig però hi ha algú que ja coneix els resultats d'aquests comicis i quin serà l'acord de Govern que se'n derivarà després davant la manca de majories absolutes al Parlament de Catalunya. Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, està convençuda que Carles Puigdemont serà investit president de la Generalitat amb el suport de Salvador Illa i el PSC per encàrrec de Pedro Sánchez. La baronessa madrilenya veu Sánchez capaç d'entregar "el cap d'Illa" a Puigdemont perquè Junts per Catalunya no deixi de donar-li suport al Congrés dels Diputats, on el president del govern espanyol depèn dels partits independentistes. "Així està Espanya. Seran capaços de vendre deu seus del PSOE amb els afiliats dins amb l'objectiu de seguir allà. No les sigles, ni l'amor a Espanya, ni la convivència. Aquí no hi ha cap mena de principi", ha resolt Ayuso sobre l'obsessió de Sánchez per mantenir-se a la Moncloa. 

El creixement de l'independentisme basc i català, culpa de Sánchez 

La madrilenya també ha fet referència a les eleccions basques, que se celebren el 21 d'abril i per les quals les enquestes auguren una batalla molt renyida entre el PNB i EH Bildu, que podria guanyar per primer cop aquests comicis, tot i que això no li garantiria governar. En aquest sentit, Ayuso ha assenyalat els "anys de repressió", de "persecució a polítics i a la llibertat" que es van viure al País Basc, en els quals "se sabia al detall que votava cadascú, com fer-lo recapacitar amb una diana a la porta de casa o una carta a la feina o fent mala cara pel carrer", en referència al terrorisme d'ETA. En reiterades ocasions els familiars de les víctimes de la banda terrorista han lamentat que Auyso frivolitzi amb aquest tema, com quan va popularitzar el càntic "Que et voti Txapote" contra Sánchez pels seus pactes amb EH Bildu. 

El creixement de la esquerra independentista al País Basc en els últims anys és, com no podria ser d'altra manera, segons Ayuso, culpa de Pedro Sánchez i el seu govern. "En les hores més baixes de l'independentisme, tant a Catalunya com en el País Basc, el govern espanyol de Pedro Sánchez els ha alimentat", fet que ha provocat el seu auge. "Ara estem davant aquest problema un altre cop i cada vegada pitjor", ha resolt la presidenta madrilenya, a l'ull de l'huracà en les últimes setmanes per totes les informacions que assenyalen directament a la seva parella i també pels atacs dels seus col·laboradors més estrets a periodistes. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!