Dissabte ha estat intens, i les portades ho noten. El gir de guió inesperat que ha permès que el socialista Jaume Collboni sigui el nou alcalde de Barcelona no se l'esperava ningú i els diaris de paper van plens de sorpresa. D'altres d'estupefacció. El que sí és cert és que tothom en parla. Aquesta alcaldia, per sorpresa, tampoc va acabar de caure bé a Xavier Trias, la llista més votada, que va etzibar a Collboni, Ada Colau i Daniel Sirera un "No us atreviu a mirar-me a la cara, que us bombin". I és que entre pactes ocults i que poca estona abans de començar Xavier Trias anava directe a l'alcaldia, finalment Collboni, amb 10 regidors, haurà de tirar propostes endavant sense acords previs (o si més no, coneguts).  

La premsa espanyola dedica espais importants a la portada al gir inesperat de l'alcaldia de Barcelona. El País destaca que "Los nuevos ayuntamientos. El socialista Collboni se hace con la alcaldía de Barcelona a última hora". I és que va ser així. També hi ha espai "El presidente del Gobierno y candidato del PSOE el 23-J, Pedro Sánchez: "Mucho más peligrosos que Vox es que el PP asuma sus políticas""; "Podemos asume un "modesto" rol en Sumar y el veto a Montero"; "Ritos sagrados para encontrar a los niños colombianos".

el pais portada 18 juny

El Mundo, que curiosament ahir duia una editorial narrant el que ha acabat passant, va una mica més enllà i destaca que és el PP qui ha aconseguit apartar Colau. "El PP logra apartar a Colau y hace alcalde al socialista Collboni"; "Feijóo toma el control de las negociaciones: "No habrá más pactos como el de Valencia"; "Podemos se pliega y acepta el rol secundario que le da Yolanda Díaz".

En una línia similar, l'ABC destaca que "El PP cede sus votos al socialista Collboni para evitar a un alcalde independentista en Barcelona". "Alberto Núñez Feijóo: "Si los españoles quieren que vuelva a gobernar Frankenstein, Sánchez ya no los habrá engañado". El candidato a la presidencia del Gobierno afirma que "el sentido de Estado del PP en Barcelona o Vitoria no lo ha demostrado el sanchismo"".

abc portada 18 juny

Paral·lelament, segons La Razón, el PP ha impedit que hi hagi un govern independentista a la ciutat de Bacelona: "El PP impide un gobierno independentista en Barcelona" i també destaca que l'independentisme ha perdut tres ciutats importants. "El separatismo se hunde en las grandes ciudades al perder Lleida, Tarragona y Reus". En portada, també hi ha lloc per Madrid i la capital d'Espanya: "Almeida presenta la capital de España como símbolo de lealtad en puertas del 23-J"; "El PP le da el poder al PSOE para cerrar el paso a los filoetarras de Arnaldo Otegi"; "Catalá, la candidata popular, consigue la alcaldía sin el apoyo de Vox".

la razon portada 18 juny

Collboni, protagonista a premsa catalana

La Vanguardia també destaca que el PP ha donat l'alcaldia al PSC. "El PP entrega la alcaldía de Barcelona al PSC"; "El PP se hace con la alcaldía de 42 de las 79 principales ciudades españolas"; "Los socialistas recuperan las alcaldías de Lleida y Tarragona"; "Ripoll será gobernada por la nueva ultraderecha catalana".

la vanguardia portada 18 juny

El Periódico ho deixa clar en portada: "Alcalde Collboni". I destaca també que "el socialista desbarata el pacto de Trias y Esquerra con los votos de Colau i Sirera". Hi ha espai també per Albiol, que recupera Badalona amb la majoria absoluta més gran. Espai per a Núria Marín que continua com a alcaldessa amb els únics vots el PSC.

el periodico portades 18 juny

El Punt Avui destaca que "Ho tornen a fer". "Collboni aconsegueix l'alcaldia de Barcelona amb els vots del PP i comuns". I destaca que "el pacte cuinat a Madrid pels populars i el PSOE, desvalca Trias, que els envia a pastar". 

el punt avui 18 juny portada

Finalment, el diari ARA, destaca també que Collboni és el nou alcalde de Barcelona amb els vots dels comuns i el PP. "Colau accepta que no entrar al govern de Barcelona per facilitar el sí dels populars i desbancar Trias, que esclata 'que us bombin a tots'".

portada ara 18 juny