El Govern de Sánchez ha aprovat aquest dijous una modificació de la normativa de l'impost de societats perquè les entitats financeres no puguin deduir-se l'impost d'actes jurídics documentats (AJD) de les hipoteques, que a partir d'ara hauran d'assumir.

Aquest divendres ja ha sortit publicat al BOE el decret que modifica la regulació de l'impost sobre actes jurídics documentals a les hipoteques. Tal com van dir aquest dijous durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el decret entrarà en vigor aquest dissabte mateix. 

boe imatge

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va explicar durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquest canvi normatiu acompanyarà a la pròpia modificació de l'article 29 de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats perquè la banca assumeixi l'impost.

Montero va justificar la urgència d'aquests canvis per la "confusió" generada després que el Tribunal Suprem dictaminés que són els ciutadans que han d'abonar l'impost, malgrat que prèviament l'havia assignat a la banca.