Diversitat de titulars aquest diumenge per ajudar als lectors a empassar-se el nus a la gola i el 'cop de porta de la CUP' als pressuposts. D'aquesta manera, sembla que els pressupostos no s'acabaran tramitant amb la majoria independentista (52%) obtinguda el passat 14 de febrer. Els últims intents del Govern per intentar aplanar el camí no han satisfet als anticapitalistes. Així ho han decidit aquest dissabte en una assemblea extraordinària i així ho recullen també algunes de les portades dels diaris catalans. Precisament en aquest 'no' es fixa un dels titulars que es poden llegir a la portada d'El Punt Avui: "Cop de porta de la CUP al Pressupost". I és que les pròximes 24 hores podrien ser clau per saber si finalment es tenen pressupostos (o no). A la portada d'aquest rotatiu també hi ha espai per un altre problema de la societat l'obesitat "Un problema de pes".

La Vanguardia també aposta pels pressupostos a la portada. "El Govern ho confia tot a un pacte amb els comuns per salvar els comptes". I segons el rotatiu, la decisió dels cupaires fa trontollar la legislatura. La fotografia, però, és per a l'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernàndez, després d'estrenar-se amb una victòria contra l'Espanyol (1-0).

el punt avui 21 noviembre

la vanguardia 21 noviembre

el periodico 21 noviembre

ara 21 noviembre

El Periódico també dedica un espai per als pressupostos. "El Govern busca a los 'comuns' para salvar las cuentas tras el veto de la CUP". També guarda un espai a la portada per a les despeses nadalenques i les pernoctacions turístiques. "Consumo y turismo se vuelcan en el 'sprint' final del año", s'hi pot llegir.

L'Ara, per la seva banda, dedica la portada al monogràfic que publica sobre l'arquitecte català Antoni Gaudí: "Gaudí 1921".

L'obsessió per l'Espanya "vacía"

La Razón entrevista el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre: "Trabajo debe revisar la ideología y rigidez de sus propuestas". El rotatiu madrileny recull també la disputa interna al PP entre els partidaris de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per dirigir el partit a la regió o una candidatura afina a Pablo Casado: "El aviso interno de los barones del PP: "Vamos al suicidio. Esto no se aguanta"".

També en parla El Mundo: "Ayuso niega un "golpe" a Casado y no renuncia al PP de Madrid". El diari fa una expedició a una localitat on l'asturià és més parlat que el castellà: "Bimenes, el rincón de Asturias donde el bable eclipsa el castellano". El rotatiu espanyol també guarda un petit espai per a les protestes a Viena, a conseqüència del confinament total que ha decretat el país a partir d'aquest dilluns.

la razon 21 noviembre

el mundo 21 noviembre

abc 21 noviembre

el pais 21 noviembre

L'ABC posa el focus en una plataforma electoral que vol imitar el model de Terol Existeix en altres províncies espanyoles: "Sánchez busca socios en la España vacía para seguir en La Moncloa". També parla dels contraris a la vacuna contra el coronavirus: "Casi cuatro millones de españoles insisten en no vacunarse: "Nos tratan como a perturbados"".

El País entrevista l'expresident del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva, a qui dedica la fotografia principal de la portada: "Tengo que volver para recuperar el prestigio de Brasil". Tot i això, el titular destacat és per a les plataformes polítiques que volen imitar Terol Existeix: "La 'España vaciada' reta a la política".

 

 

Imatge principal: "This door is blocked", aquesta porta està bloquejada / Unsplash