El digital Bloomberg.com, el principal mitjà econòmic dels Estats Units, ha publicat un article en què recorda que dos anys després del referèndum de l'1 d'octubre i de la seva brutal repressió, la crisi catalana continua sobre la taula i pot amenaçar l'estabilitat espanyola. Explica que continua viu el sentiment independentista, i que la situació pot empitjorar notablement amb la sentència del Suprem.

Bloomberg recorda que el president Puigdemont és a l'exili i que el vicepresident Junqueras i 8 polítics més són a la presó, i que podrien ser condemnats a llargues penes de presó. Alerta que una sentència condemnatòria podria redinamitzar el moviment independentista i provocar protestes massives.

El mitjà nord-americà apunta que hi ha divisió entre JxCat i ERC, i que Torra té una "línia més dura" i ERC "un enfocament més pragmàtic". Però també recorda que l'independentisme és clau per a la investidura de Sánchez.

Charles Penty, el cap de l'oficina de Bloomberg Espanya, que és qui signa l'article, afirma que aquest és un problema que s'arrossega des de fa tres segles. I afirma que Pedro Sánchez es nega a qualsevol ruptura del territori espanyol, però que vol explorar concessions menors. Penty conclou apuntant que el futur no és clar i que no hi ha una majoria clara a favor de l'independentisme.