El bloc de dretes s'acosta a la majoria absoluta al Congrés dels Diputats tot i que el bloc d'esquerres seguiria a La Moncloa, segons un sondeig de NC Report per a La Razón. Quan estem a punt d'entrar a la tercera onada de la pandèmia, la suma dels vots del PP, Ciutadans i Vox podria acostar-se a la majoria absoluta dels 175 diputats.

Enquesta La Razón 4 gener

Concretament, el bloc de dretes podria aconseguir entre 163 - 167 representants al Congrés dels Diputats. Si ara se celebressin eleccions, la formació que lidera Pablo Casado trauria entre 102 i 104 escons, actualment en té 89, el partit de Santiago Abascal es quedaria igual que està ara, amb entre 51 i 52 diputats, i el d'Inés Arrimadas tampoc no variaria massa, entre 10 i 11 escons, actualment en té 10.

El PSOE perd força

El PSOE, per la seva banda, perd força i aconseguiria entre 110 i 112 escons, lluny dels 120 que té ara mateix. Els seus socis de govern, Unides Podem, també empitjorarien els resultats i tindrien entre 30 i 31 representants, ara en tenen 35. 

Finalment, els d'ERC també es mantindrien estables i com a molt sumarien un diputat al Congrés i arribarien als 14

El darrer CIS

L'últim baròmetre del CIS pronosticava un important retrocés dels partits que governen Espanya, de fins a un punt i mig, en valors inferiors al gener de 2020, quan es va constituir. També perdien força alguns socis del govern espanyol de coalició, com ERC. Per contra, la dreta i l’extrema dreta recuperaven una petita part del terreny, que pujava gairebé dos punts i mig. El baròmetre es va fer coincidint amb l’aprovació dels pressupostos al Congrés, la regularització de les targetes opaques del rei emèrit o la crisi migratòria de les Canàries.

Amb les dades damunt la taula, el CIS tornava a pronosticar una victòria sòlida del PSOE de Pedro Sánchez, que no obstant això perdria nou dècimes respecte a fa un mes, fins al 29,5%. En canvi, el PP de Pablo Casado es consolidaria com a segona força, amb el 19,2%, sis dècimes més que el novembre i a deu punts dels socialistes. L’extrema dreta de Vox seria la tercera força, amb vuit dècimes més, fins al 14%. L’altre soci de La Moncloa, Unidas Podemos, també perdria pistonada: de l’11,4% de fa un mes al 10,8% d’ara. Ciutadans guanyaria un punt, fins al 10,5%, frec a frec amb la formació de Pablo Iglesias.