Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han felicitat al president Quim Torra i li desitgen "justícia i encert" per a governar "en aquests moments especialment delicats", i que cerqui "el diàleg amb les altres institucions l'Estat". És el mesuradíssim paràgraf final de la declaració de cloenda de la 226ª reunió dels nou bisbes catalans, celebrada a Tarragona.

"Finalment, els bisbes feliciten el Molt Honorable Sr. Joaquim Torra i Pla per la seva elecció com a President de la Generalitat de Catalunya i desitgen que en aquests moments especialment delicats governi amb justícia i encert, cercant sempre el bé comú i la concòrdia de tots els catalans, així com el diàleg amb les altres institucions de l’Estat", diu el literal del text.

L’arquebisbe de Tarragona i president de la Tarraconense, Jaume Pujol, ja felicità Torra per carta aquest dilluns en termes semblants. També li oferia pregàries “davant la Mare de Déu de Montserrat per tal que us il·lumini en les vostres decisions de govern i en el camí que cal seguir per a servir el nostre país”. La presa de possessió de Torra, justament, es va fer aquest dijous al Saló de la Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat.

Eutanàsia

La nota dels bisbes també expressa la seva “preocupació per les iniciatives legislatives sobre l’eutanàsia i el suïcidi assistit", que ja es tramiten al Congrés dels Diputats.

Recorden que el papa Francesc ha demanat una compromís de l’Església “clar, ferm i apassionat" en favor de la vida i remarquen “que l’Església demana mitigar el dolor i el sofriment mitjançant cures pal·liatives i l’acompanyament als malalts i als qui en tenen cura, i legislar en favor de bones mesures socials que permetin una millor atenció als malalts”.