La Conferència Episcopal Tarraconense s'ha manifestat aquest divendres a favor de l'acostament dels presos polítics catalans a centres penitenciaris de Catalunya. "Celebrem l'aplicació d'aquesta mesura legal i humanitària”, han dit els bisbes en una nota conjunta aprovada per unanimitat.

El passat mes de febrer, els bisbes de les diòcesis catalanes van demanar, a través d'una carta, "una reflexió serena sobre la presó preventiva". Els prelats consideraven que era necessari per "propiciar el clima de diàleg" que, al seu parer, "tant necessitem", i van subratllar que calia que es tinguessin en compte "les circumstàncies personals dels afectats".

Aquesta darrera nota que han enviat subratlla que l'apropament “afavorirà el contacte amb les famílies d'aquests detinguts en presó preventiva”. També insisteix en demanar “que es continuïn donant passos per part de tots els agents polítics i socials per tal que, com ja han manifestat repetidament, es pugui trobar una solució a l'actual situació que sigui justa i acceptable per a tothom, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú”.

Finalment, els bisbes conviden els cristians a "pregar i ser constructors de pau i apòstols de reconciliació enmig de la societat catalana".