L'endemà que s'hagi fet públic que diversos bisbes de Catalunya han visitat "de manera discreta però compromesa" els presos polítics, la diòcesi de Solsona, que presideix el bisbe Xavier Novell, ha fet una crida a fer dejunis solidaris en suport als líders independentistes en vaga de fam a la presó de Lledoners. En un comunicat, la diòcesi dona suport a una carta d'un grup de cristians que, "profundament entristits" per la situació que ha portat alguns polítics catalans a iniciar una vaga de fam, han decidit fer dejuni els divendres fins que duri la vaga de fam dels presos.

El dejuni pot ser total, a pa i aigua, o bé reduint considerablement el menjar. A més dels dejunis, en la carta, el grup de cristians també proposa "convocar els divendres, de forma transversal i oberta, vetllades de reflexió, meditació i oració".

Un altre bisbe que es va pronunciar a favor dels presos polítics va ser el de Girona, Francesc Pardo, que el passat mes de setembre va afirmar que experimentava "sentiments de dolor i preocupació per aquells que estan privats de llibertat en presó amb unes acusacions que gran part de la ciutadania rebutja". També va fer una crida a "orar" per Catalunya.