L'acord del PSOE i Bildu per a la reforma laboral continua vigent. Així de contundent s'ha mostrat avui dijous la diputada d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua, després que el PSOE matisés el document en que parlava de derogació íntegra. Aizpurua ha assegurat que el PSOE "no ha rectificat" l'acord subscrit amb la seva formació per al text del 2012 sinó que només ha fet "una matisació terminològica" al document.

"L'acord segueix vigent", ha afirmat la dirigent basca en diverses entrevistes radiofòniques on ha restat importància a la matisació. Aizpurua ha insistit que és obvi que no es pot derogar de cop una llei i que s'haurà d'anar per parts. La matisació, sosté, fa referència a una qüestió de forma i no de fons. En aquest sentit, la diputada coincideix que la reforma laboral no es pot derogar "de la nit al dia" i que s'ha de fer "a poc a poc" per no deixar desprotegits els treballadors. I ha afegit que la confiança amb el PSOE segueix intacte.

Aizpurua ha insistit que l'acord "no és paper mullat" sinó que segueix "vigent". "Com abans ho fem millor arribarem a aquesta situació que es donarà. Som a l'avantsala d'una crisi brutal", ha afirmat.

Més lluny ha anat el vicepresident del Govern i líder de Podemos, Pablo Iglesias, que ha afirmat que es derogarà íntegrament la reforma laboral i no parcialment perquè així consta en l'acord de govern subscrit amb el PSOE i al document que els socialistes van firmar aquest dimecres juntament amb EH Bildu.

Matisació

La dirigent d'EH Bildu s'ha expressat així després que el PSOE anunciés a última hora de la nit d'aquest dijous una matisació a l'acord assolit amb el seu partit per derogar la reforma laboral de 2012 aprovada pel PP en la qual no apareix la paraula "íntegrament" i els canvis a realitzar de manera urgent es limiten únicament a tres punts.

En un comunicat, el PSOE va rectificar el primer punt de l'acord subscrit entre PSOE, Unidas Podemos i EH Bildu que recollia la derogació íntegra de la llei "abans de l'acabament de les mesures extraordinàries adoptades pel govern espanyol en matèria econòmica i laboral derivades de la crisi originada per la Covid-19".