La diputada de Vox Macarena Olona ha tornat a publicar un dels seus polèmics tuits, ara en relació amb els aldarulls que s'estan produint arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél. "La meva oració: torneu aquesta nit a les vostres cases sense cap rascada. Bon servei", ha escrit dirigint-se als agents policials.

El millor del tuit, però, és que l'ha acompanyat d'una imatge on es pot veure un agent antiavalots amb la porra en mà i la següent frase de la Bíblia. "Dona a tothom qui et demana. Lluc 6:30". Olona, però, ha manipulat descaradament la cita, ja que aquesta continua de la següent manera: "No reclamis res al qui et pren allò que és teu".

Així doncs, és evident que la cita de Lluc no té res a veure amb l'interès d'Olona a l'hora d'utilitzar-lo, que no és altre que defensar i cridar a la violència policial. Aquesta parlamentària de Vox ja va protagonitzar una polèmica quan va negar que els manifestants independentistes fossin espanyols durant la campanya del 14-F.

Quatre nits de protestes arreu de l'Estat

L'empresonament de Hasél ja acumula quatre nits de protestes consecutives a tot l'Estat, que a Catalunya ja han deixat més de 50 detinguts. La majoria ja han sortit en llibertat i, per ara, només s'ha decretat presó provisional sense fiança per un d'ells. 

Ahir, els aldarulls es van iniciar davant de la Prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana i va acabar pels carrers del districte de Ciutat Vella. Els Mossos van utilitzar molt poc el foam i van optar per fer carrussels i passades amb els furgons per dispersar els manifestants. 

Les protestes i, sobretot, les reaccions polítiques a la resposta policial -la qual va deixar una noia de 19 anys sense un ull per un tret de foam- ha provocat el malestar al cos català de policia. Tant és així que tots els sindicats representatius dels Mossos han reclamat una reunió urgent amb el conseller d’InteriorMiquel Sàmper, per abordar la situació i trobar una “solució immediata aquesta situació”. La conselleria d'Interior ha anunciat hores després que els convocarà per demà diumenge a les 11 del matí a una trobada.

La petició conjunta dels sindicats, inèdita, arriba després que els comandaments dels Mossos, conscients del malestar que hi havia al cos, acordessin fer pinya i blindar-se davant possibles ingerències polítiques, alhora que avalaven l’actuació dels antiavalots durant aquests dies. Signen la petició els sindicats  SAP-Fesol; USPAC; Sindicat de Policies de Catalunya (SPC); SME; SEGCAT; SEIME; SICME; AFITCME i CAT.