Una campanya electoral acostuma a despertar tota mena d'emocions. I cal reconèixer que la de Vox està sent ben intensa. Després de rebre cassolades, crits i insults, la cosa va pujar de to aquest dissabte a Vic, on el míting va acabar en una batalla campal entre manifestants i Mossos

L'endemà, la formació ultradretana va fer un altre acte a Salt, on van assistir el seu líder a Espanya, Santiago Abascal, i la secretària general del grup al Congrés, Macarena Olona. Allà, les protestes de perfil antifeixista i independentista es van repetir, i la parlamentària ultra va acabar reconeixent quelcom contra el que el seu partit diu lluitar.

En un tuit poc després de l'acte, i segurament encara alterada per la situació que va viure, Olona va reconèixer implícitament que els independentistes catalans no són espanyols. "I quan em vaig veure rodejada, insultada i intentant esquivar els objectes que ens llançaven, vaig mirar a un costat. Hi havia un espanyol. Resistint, com jo. No vam parlar, vam mirar cap endavant, vam avançar i van ser ells els que van córrer", va escriure.

La confessió no pot ser més humiliant per un partit que nega la nació catalana i assegura lluitar per la unitat de l'estat espanyol: si ella i el que era al seu costat són espanyols —i així ho emfatitza—, els manifestants independentistes, als quals es refereix com a 'ells', no ho són. De fet, famosos com l'escriptor Quim Monzó s'hat fet ressò de l'expressió d'Olona.

L'actor Joel Joan també ha volgut dir la seva. "L'inconscient els traeix. Saben que no som espanyols. Tot el seu discurs multiculturalista a la merda. Que subtil que ets mestre", ha contestat a l'escriptor.

Precisament en aquest acte a Salt, Abascal va acabar perdent els papers amb els Mossos després que els manifestants els llancessin ous i pedres​. El líder de Vox va denunciar la inacció de la policia catalana i va reclamar al cap del dispositiu que actués contra els manifestants.