Nova implicació als papers de Panamà. Aquesta matinada, El Confidencial ha anunciat que el cantant i presentador Bertín Osborne va reactivar una societat a Panamà a l'octubre del 2015 per pagar a Hisenda. Aquell mateix mes, poc temps després d'haver estrenat el seu programa a TVE, va enviar un correu electrònic al despatx d'advocats Autonome de Révision de Luxemburg en què els comunicava que ja havia fet la transferència per pagar les taxes que tornaven a donar vida a la companyia Artistic Trading SA, gestionada per Mossack Fonseca

Osborne ha volgut deixar clar que aquesta societat "no ha tingut activitat en molts anys i té com a únic actiu una parcel·la", i ha afegit que va demanar un préstec a London Capital que "em va obligar a avalar-ho amb tot el meu patrimoni i societats" per poder pagar al fisc. Aquesta és la justificació del cantant, que explica la reactivació de la societat després de quinze anys per avalar aquest préstec.

"Artistic està donada d'alta des de fa molt temps (1997) a l'Agència Tributària amb el seu NIF corresponent", ha posat sobre la taula, i ha assegurat que "tot està en regla i s'ha fet correctament". 

Transferència realitzada

"Aquesta és la còpia de la transferència feta aquest matí. Gràcies, Claudine, pel teu interès. Recorda que necessito el poder tan aviat com sigui possible". Així es va dirigir Osborne el passat octubre al seu contacte del bufet de Luxemburg, després que fos informat que les taxes per ressuscitar l'empresa eren de 8.938 euros. 

Un dels seus col·laboradors, Antonio García Baeza, li reenviava el justificant de la transferència, "per si vols enviar-lo a Claudine Jander, la representant d'Autonome de Révision. No vull, per una cosa que he fet bé, tenir problemes que em facin mal de manera gratuïta. Tot s'ha fet legalment", assenyalava el correu de Baeza. 

Tot en regla

"Sí, tinc una societat panamenya, però està tot en regla". Així s'ha defensat Osborne aquest matí a Onda Cero, i ha reiterat que "per pagar a Hisenda, he hagut de reunir tots els meus béns". Devia uns 5 milions d'euros, però ara "ja estic al dia", ha explicat.

El cantant s'ha lamentat que "ara tens una empresa a Panamà i et miren pitjor que a Mario Conde", que va ser detingut ahir per presumpte blanqueig de diners del saqueig a Banesto. "M'irrita donar explicacions per una cosa legal, sempre es fixen en les persones que som conegudes", ha sentenciat.