El BBVA va pagar diverses celebracions de diferents unitats de la policia espanyola a canvi de col·laboració amb l'entitat bancària. Així ho afirma La Razón que ha tingut accés a diferents correus electrònics que formen part del cas Villarejo.

Aquestes concessions als policies, que superen els 75.000 euros, estan prohibides per la normativa interna del BBVA i, per això, el banc va iniciar una investigació interna, segons s'ha informat al jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas, Manuel García Castellón. Ara bé, tot i la investigació interna el BBVA va considerar que no s'havia de sancionar els treballadors responsables de pagar aquestes festes.

Santos Ángeles Custodios

El banc havia pagat celebracions de la festa dels Santos Ángeles Custodios, el patró de la policia espanyola. Entre els agents que haurien acceptat regals hi hauria dos dels imputats al cas Tándem: els comissaris Carlos Salamanca i Enrique García Castaño.

El citat diari assegura que tant Salamanca com García Castaño van ser els encarregats de rebre les donacions per a la Comissaria del Aeroport de Madrid-Barajas i la Unidad Central de Apoyo Operativo (UCAO) que depén de la Comisaría General de Información (CGI). Els comissaris firmaven els rebuts que podien incloure quantitats que oscil·laven entre els 200 i els 3.000 euros.

A més a més, el banc ha informat a l'Audiència nacional d'altres donacions, entregades per l'excap de Seguretat del BBVA Julio Corrochano. Aquestes donacions serien de mobles i ordinadors, valorats en 600 euros.

Els pernils

Entre els documents aportats pel BBVA sobre les donacions al cas Villarejo també hi ha un albarà amb un abonament de 10.000 euros. Aquests diners es van destinar a comprar pernils per regalar als agents de policia espanyols durant les festes de Nadal.

Segons un correu electrònic, el BBVA explica que aquests abonaments es van fer per "l'alt nivell de col·laboració" dels agents amb el banc.