L'excomissari del Cos Nacional de Policia (CNP) José Manuel Villarejo té el seu propi punt de vista sobre les seves actuacions al marge de la llei i les seves implicacions en maniobres teledirigides des de l'Estat com l'Operació Catalunya, que inventava proves contra l'independentisme, o l'Operació Kitchen, on el govern espanyol controlat pel PP va espiar Luis Bárcenas per protegir càrrecs de la mateixa formació política.

En una entrevista publicada avui pel diari El País, la primera que ofereix des de la presó d'Estremera, on porta reclòs tres anys, aquest antic membre del CNP dona la seva versió sobre alguns fets i sobre les seves motivacions, començant per un inflamat fervor patriòtic a l'hora de rebutjar que hagi protagonitzat accions al marge de la llei si no que ha actuat per "un bé superior", un fet que exemplifica amb la següent argumentació: "Si vostè em diu que és una il·legalitat pagar terroristes per alliberar periodistes que estan segrestats, és al marge de la llei, efectivament. Però jo entenc que és un bé superior i per tant jo això crec que és el correcte", per afegir que "amb la mare i amb la pàtria, amb raó o sense ella, cal ser al costat. I si cal fer alguna cosa pel bé superior, doncs jo he fet moltes coses, i no me'n penedeixo. I les tornaria a fer".

Villarejo, que s'autodenomina "solucionador de problemes", indica que "les clavegueres solen ser elements per treure fora les merdes que generen d'altres" i per això assegura que "les clavegueres per si mateix no generen merda", defensant així les seves operacions encobertes.

Operació Catalunya

Quant a l'Operació Catalunya, dedicada a la creació de proves falses contra líders de l'independentisme, Villarejo opina que es va tractar d'un operatiu per "desmuntar el moviment independentista que havia muntat el clan Pujol per escapolir-se dels seus problemes" i es posa la medalla d'haver aconseguit que "la gent que no s'havia atrevit a denunciar als Pujol ho fes".

A més, l'excomissari apunta que l'operació es va fer a partir d'"instruccions polítiques per a això, del ministre," en temps que el titular de la cartera era Jorge Fernández Díaz, i afegeix que va tenir "dubtes" quan la informació revelada es va utilitzar políticament en lloc de ser portada a la justícia, fins al punt de revelar una reunió entre el ministre i el "Pujol vell per negociar amb ell".